voetbalzone

Rodgers geeft het op en maakt zich zorgen: ‘Het maakt het enorm lastig’

Thijs Post06 apr 2015, 10:40
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2015, 10:40
Advertentie

Voor Liverpool dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. De club had zich met dertien wedstrijden op rij zonder nederlaag uitstekend hersteld van de slechte start van het seizoen. Door nederlagen tegen directe concurrenten Manchester United en Arsenal lijkt de topclub plaatsing voor de Champions League te kunnen vergeten. Manager Brendan Rodgers weet dat het grote gevolgen heeft voor komend seizoen.

voetbalzone

“Liverpool is een fenomenale club waar spelers altijd voor willen spelen, maar spelers willen ook op het allerhoogste niveau acteren. Dat is de Champions League. Als je niet in de Champions League speelt, is het lastiger om topspelers te halen”, laat Rodgers weten aan Sky Sports. “We moeten ervoor knokken om een stabiele club te zijn. We willen dolgraag in de Champions League spelen, maar we gaan ons nu hoogstwaarschijnlijk niet meer plaatsen.”

“Ik verwacht niet dat de andere ploegen nog veel punten gaan laten liggen”, gaat Rodgers verder. “Bovendien hebben wij veel spelers die niet inzetbaar zijn. Dat maakt het bijzonder lastig om nog bij de bovenste vier te eindigen.” Volgens Rodgers moet Arsenal als voorbeeld dienen voor Liverpool. “Spelers van wereldklasse op het veld, grote talenten. Ook op de bank. Het laat zien dat wij nog werk te verzetten hebben, voor we stabiel zijn. We hebben jonge spelers die groeien en meer ervaring krijgen. Hopelijk breekt er een periode aan dat we ons weer gaan kwalificeren voor de Champions League”, besluit de coach.

Bezig met laden …