voetbalzone

Rodgers: ‘Ik zie Steven in de toekomst wel centrumverdediger worden’

Erik van Dam29 nov 2013, 17:18
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2013, 17:18
Advertentie

Steven Gerrard debuteerde precies vijftien jaar geleden, op 29 november 1998, in het eerste elftal van Liverpool. De Engelsman is inmiddels 33 jaar en is niet meer weg te denken bij the Reds. Al die jaren speelde Gerrard op het middenveld bij zijn club, maar trainer Brendan Rodgers zegt dat hij de aanvoerder in de toekomst wel een linie terug ziet zakken in het elftal, naar de verdediging.

/

“Als ik naar Steven kijk, denk ik dat hij in de toekomst wel eens centrale verdediger kan worden, een nummer twee. Ik zie hem dan rechts in het centrum spelen tegen teams waar ze voorin met één spits spelen”, vertelt Rodgers aan de BBC. “Gerrard kan het spel dan van achteruit opbouwen, hij kan net zo goed korte en lange passes geven als ieder ander op aarde. Het hangt eigenlijk allemaal af van hoe fit hij blijft.”

“Aan het eind van het seizoen is hij 34 jaar, maar hij past goed op zichzelf. Die lange sprints trekt hij niet meer, dat gaat er natuurlijk uit na tien jaar. Kijk naar Ryan Giggs, ook die verandert en past zich aan”, weet Rodgers. Gerrard staat momenteel zevende op de all time-lijst met spelers die de meeste wedstrijden speelden voor Liverpool: hij kwam tot 639 duels.

Dit seizoen haalt hij, mits hij gevrijwaard blijft van blessures, nummer zes Phil Neal (650) in. De kans is ook groot dat nummer vijf Ian Rush (660) en nummers vier en drie Emlyn Hughes en Ray Clemence (beiden 665) voorrang moeten verlenen aan Gerrard. Het zal echter nog een tijd duren voordat Gerrard daarna een plek opschuift. De mannen met de meeste duels ooit voor Liverpool zijn Ian Callaghan (857) en Jamie Carragher (737).

Bezig met laden …