voetbalzone

Rodgers: ‘In de jeugd was Sturridge al de beste centrumspits van Europa’

Peter Nusselder05 okt 2013, 15:00
Laatst bijgewerkt: 05 okt 2013, 15:00
Advertentie

Het heeft even geduurd voordat Daniel Sturridge in de Premier League liet zien wat hij daadwerkelijk in huis heeft, maar dit seizoen toont de topscorer van Liverpool aan dat hij in het verleden niet voor niets gezien werd als een groot talent. Trainer Brendan Rodgers is dan ook blij met zijn ontwikkeling.

/

Sturridge werd in de winterstop van de vorige jaargang overgenomen van Chelsea en is de afgelopen weken uitstekend op dreef bij the Reds. “Hij verdient het absoluut om samen met spelers van wereldklasse als Steven Gerrard en Luis Suárez te spelen, dat is duidelijk”, vertelt Rodgers in de Engelse media. “Hij is 24 en krijgt nu eindelijk de kans om gedurende een langere periode te bewijzen dat hij een topper is.”

Tot voor kort ontbrak het daar volgens de coach aan bij Sturridge. “Al sinds zijn veertiende kon iedereen zien wat voor talent hij was. Ik was destijds actief in het jeugdvoetbal en op die leeftijd was hij al de beste centrumspits van Europa. Hij heeft later alleen nooit de gelegenheid gekregen om zijn kwaliteiten te tonen. Hij had vertrouwen nodig en dat krijgt hij nu bij Liverpool”, heeft Rodgers gezegd.

Bezig met laden …