voetbalzone

Rodgers in gesprek met verhuurd duo: 'Het zijn geweldige spelers'

Bart Kruyt02 jun 2012, 16:40
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2012, 16:40
Advertentie

Liverpool heeft een nieuwe trainer en dat betekent ook nieuwe kansen voor spelers die niet in de plannen van Kenny Dalglish voorkwamen. Joe Cole werd op huurbasis naar het Franse Lille gestuurd, terwijl Alberto Aquilani in het afgelopen seizoen voor AC Milan uitkwam. De middenvelders keren voor de voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar terug op Melwood, het trainingscomplex van Liverpool, en Brendan Rodgers zal nog met Cole en Aquilani om tafel gaan.

/

Rodgers kent de dertigjarige Cole nog van zijn periode bij Chelsea, waar hij assistent-trainer van José Mourinho was. "Hij heeft enorm veel talent", zei de nieuwe coach van Liverpool op de website van zijn werkgever. "Aquilani vind ik ook een erg goede speler. Ik zag hem uitblinken in de Champions League, maar bij Liverpool is het helaas voor hem niet geworden wat men ervan gehoopt had. Ik zal met zowel Joe als Alberto om tafel gaan, om te kijken hoe zij de toekomst zien. Het zijn geweldige spelers."

De 27-jarige Aquilani werd vorig seizoen aan AC Milan verhuurd en speelde in het jaar daarvoor al op huurbasis voor Juventus. "Hij is een erg groot talent, maar misschien lukt het hem niet om zijn draai te vinden in Engeland", zei Rodgers. "Daar heb je soms mee te maken, maar de enige manier om daar achter te komen is om met de jongen in gesprek te gaan." Milan had een optie tot koop in het huurcontract van Aquilani staan, maar heeft deze niet gelicht.

Bezig met laden …