voetbalzone

Rodgers krijgt trap na: 'Van binnen was ik boos op hem, woedend bijna'

Matthijs van Laar30 okt 2015, 09:37
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 09:37
Advertentie

Alberto Moreno is dolblij met de wisseling van de wacht bij Liverpool. Het ontslag van Brendan Rodgers kwam voor de linksback als een geschenk uit de hemel: sinds de aanstelling van Jürgen Klopp kan de Spanjaard weer rekenen op een serieuze kans bij de eerst elf. “Alles is helemaal anders nu”, verklaart Moreno in gesprek met Sky Sports.

voetbalzone

Voor het eerst in tijden voelt de 23-jarige verdediger weer het volste vertrouwen in zijn kunnen. “De omslag had niet groter kunnen zijn. Brendan had niet veel vertrouwen in mij, zeker niet bij de start van het seizoen. Hij zei dat ik hard trainde, maar de eerste vijf, zes wedstrijden stelde hij me niet op. Mijn kans zou nog wel komen, vertrouwde hij me toe.”

Liverpool begon het seizoen echter met een clean sheet tegen Stoke City (0-1 winst) en vervolgens zag de Noord-Ierse manager geen reden om zijn achterhoede veel te wijzigen. “Ik heb nooit met de gedachte gespeeld om weg te gaan, ik wil voor altijd blijven. Maar ik van binnen was ik wel boos, woedend bijna. Ik snapte niet waarom ik geen kans kreeg.”

Met Klopp aan het roer liggen er nieuwe kansen. “Hij heeft met iedereen gesproken. Ieder speler begint weer op nul. Ik heb het gevoel dat ik nu wel het vertrouwen geniet, hij besteedt veel aandacht aan mij. Dat zie je ook terug in mijn prestaties op het veld. Ik heb het gevoel dat hij het spelletje geweldig aanvoelt”, aldus Moreno.

Bezig met laden …