voetbalzone

Rodgers openhartig over privéleven: ‘Mijn meest traumatische jaren’

Gijs Freriks11 aug 2015, 17:50
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2015, 17:50
Advertentie

Brendan Rodgers leidde Swansea City in 2011 naar de Premier League en eindigde vervolgens met die club op de elfde plaats op het hoogste niveau van Engeland. De manager verdiende een transfer naar Liverpool en maakte die club in het seizoen 2013/14 bijna kampioen van Engeland.

voetbalzone

Hoewel de 42-jarige Noord-Ier ook de nodige kritiek krijgt op zijn functioneren op Anfield, kan hij toch terugkijken op een aantal positieve jaren op sportief gebied. Op privévlak ging het echter niet altijd van een leien dakje, zo vertelt Rodgers in het boek Living On The Volcano: The Secrets of Surviving as a Football Manager. Hij verloor zijn ouders, scheidde van zijn vrouw en zijn zoon werd beschuldigd van aanranding.

“Ik heb waarschijnlijk de vier meest traumatische jaren van mijn leven meegemaakt. Ik ben mijn moeder verloren. Ik ben mijn vader verloren. Ik ben weggegaan bij de vrouw van wie ik 23 jaar heb gehouden. Ik heb rechtszaken meegemaakt. Mijn zoon werd beschuldigd, echt een schande. Maar je moet professioneel blijven en werk en privé gescheiden houden. Natuurlijk moet je gelukkig zijn, maar de eigenaren betalen mij om mijn werk te doen, dus dan doe ik mijn werk.”

Rodgers maakte medio 2014 een einde aan zijn huwelijk met Susan, met wie hij twee zonen heeft: Anton en Mischa. Zij wonen nu bij hun moeder in. Rodgers is nu samen met de blonde Charlotte Hind, die als medewerkster bij Liverpool werkte.

Bezig met laden …