Rodgers trapt bal rakelings langs gezicht fan, publiek VS woedend

Erik van Dam04 nov 2011, 10:28
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2011, 10:28

Luke Rodgers beleefde donderdagavond (plaatselijke tijd) een aparte avond in de play-offwedstrijd van de New York Red Bulls tegen Los Angeles Galaxy. De 29-jarige Engelsman, bezig aan zijn eerste seizoen in de Major League Soccer, opende al vroeg de score voor zijn club. Snel daarna maakte hij echter een harde overtreding op David Beckham, die met geel bestraft werd. Rodgers kreeg ook de hoon van het publiek over zich heen en reageerde daar niet goed op.

/

Acht minuten onderweg in de eerste helft, na zijn doelpunt en gele kaart dus, trapte Rodgers een bal die rustig over de zijlijn zou rollen woedend het publiek in. Achter de reclameborden zat een vrouw naar de wedstrijd te kijken; zij kon de vliegensvlug naderende bal maar net ontwijken. De bal vloog daarna richting de eerste rij en maakte daar gelukkig geen 'slachtoffers'. Wel reageerde het publiek woedend en floot het Rodgers vol uit voor zijn gefrustreerde gedrag.

De scheidsrechter besloot de Engelse aanvaller niet opnieuw geel te geven en liet Red Bulls zo met elf man doorspelen. De club uit New York wist de voorsprong uiteindelijk niet vast te houden; Mike Magee en Landon Donovan poetsten samen de achterstand weg en hielpen Galaxy aan een 2-1 overwinning. Rodgers reageerde na afloop luchtig op zijn actie en de fluitconcerten. “Ik kom hier om mijn werk te doen. Als hun publiek me niet mag, doe ik mijn werk blijkbaar goed, toch? Iedereen is gespannen, nerveus. Misschien was ik iets te happig, dat geef ik toe.”