voetbalzone

Rodgers wil contract voor het leven voor Gerrard: 'Nog zo veel te bieden'

Daniel Cabot Kerkdijk31 mrt 2013, 12:55
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2013, 12:55
Advertentie

Als het aan Brendan Rodgers ligt, blijft Steven Gerrard for life aan Liverpool verbonden. Het contract van de ervaren middenvelder, 32 jaar, loopt aan het einde van komend seizoen af en volgens de manager heeft de Engels international er alles aan gedaan om een nieuwe verbintenis te verdienen. Zo miste Gerrard dit seizoen geen enkele minuut van de Premier League-campagne van the Reds.

/

Rodgers wil eerst met Gerrard praten, alvorens hij met de eigenaren van Liverpool om de tafel gaat. De nieuwe salarispolitiek van Liverpool is immers meer prestatiegericht en dat zou voor Gerrard een flinke impact op zijn inkomsten kunnen hebben, die al jaren uit een vast bedrag van 150.000 euro per week bestaan.

"Het contract van Steven loopt over een jaar af en dat is iets waar hij en ik over gaan praten", claimt Rodgers. "Daarna zal ik met het bestuur om de tafel gaan. Steven is zonder meer een speler die deze club veel heeft gegeven, maar hij heeft nog zo veel meer te geven. Het is veelzeggend dat Steven zelf niet over een nieuw contract is begonnen. Zijn aandacht gaat volledig uit naar het team en zijn spel."

"Maar ik wil Steven laten weten dat een nieuw contract iets is waar wij in de komende maanden naar zullen kijken. Steven zit in dezelfde categorie als Ryan Giggs, qua professionaliteit. Spelers die op zo'n leeftijd nog in actie kunnen komen, hebben vanaf hun negentiende of twintigste altijd op hun lichaam gelet. Dat is geen toeval. Ze slapen voldoende en letten op hun voeding en gewicht. Terwijl anders spelers afhaken of niet verder kunnen, kunnen zij wel doorgaan. Ik heb Steven nooit minder dan 150 procent zien geven, hij heeft nooit een luie dag. Het halen van een vervanger van Steven is nooit aan de orde geweest, hij heeft nog zo veel jaren te gaan."

Bezig met laden …