voetbalzone

Rodríguez sluit salonremise uit: 'We wijken niet af van eigen speelstijl'

Bart Kruyt22 jun 2010, 09:35
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2010, 09:35
Advertentie
/

In Zuid-Afrika en Frankrijk kijkt men gespannen uit naar de onderlinge confrontatie van beide landen, maar met minstens zoveel zenuwen wordt er gekeken naar het treffen tussen Uruguay en Mexico. De landen hebben beide vier punten uit twee wedstrijden gehaald en zijn bij een salonremise verzekerd van de volgende ronde. PSV-verdediger Francisco Rodríguez wil daar echter niets van weten.

De Mexicaanse stopper stelt dat de Mexicanen voor de winst zullen gaan tegen Uruguay, dat een iets beter doelsaldo heeft. “We hebben onze eigen speelstijl”, vertelt ‘Maza’ op de website van de FIFA. “Daar wijken we niet vanaf. Als we het veld opstappen willen we winnen. Spelen voor een gelijkspel komt geen moment in ons op. Daarbij willen we groepswinnaar worden.”

Uruguay is volgens Rodríguez een ploeg met veel kwaliteiten: “Zij maken je het voetballen erg moeilijk, aangezien ze over het hele veld vechten. Ze hebben met Forlán en Suárez twee sterspelers in huis. Je kunt hen geen centimeter ruimte geven. We zullen dus op ons best moeten zijn om Uruguay te verslaan.” Evenals de wedstrijd tussen Zuid-Afrika en Frankrijk beginnen Uruguay en Mexico om 16:00 uur.

Bezig met laden …