voetbalzone

Rodríguez wacht operatie na breuk van botje in voet

Bart Kruyt05 feb 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2015, 06:30
Advertentie

Real Madrid won woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Sevilla en heeft nu vier punten meer dan achtervolger. Toch was het na de overwinning op de subtopper niet enkel hosanna bij de koploper van de Primera División, die Sergio Ramos en James Rodríguez kwijtraakte door blessures. Beide spelers kunnen aankomende zaterdag niet in actie komen tegen Atlético Madrid.

voetbalzone

Ramos kampt met klachten aan zijn hamstring en de ernst van zijn kwetsuur is op het moment nog niet bekend. Real heeft wel al een statement naar buiten gebracht over Rodríguez: de Colombiaan heeft een botje in zijn voet gebroken en zal zo snel mogelijk geopereerd worden. Volgens Spaanse media staat Rodríguez ongeveer twee maanden buitenspel.

Meevaller voor Carlo Ancelotti is dat Cristiano Ronaldo zaterdag wel weer beschikbaar is; hij miste de laatste twee wedstrijden van Real wegens een schorsing. "Het is belangrijk dat Cristiano er straks weer bij is", zei Ancelotti over zijn sterspeler. "We hebben de afgelopen twee duels zonder hem gewonnen, maar we kunnen hem goed gebruiken tegen Atlético. Sergio Ramos en James zullen niet spelen, maar ik heb vertrouwen in hun vervangers."

Ancelotti hoopt zaterdag gewoon een beroep te kunnen doen op Marcelo, die tegen Sevilla een gele kaart kreeg en normaal gesproken geschorst zal zijn tegen Atlético. Real wil echter in beroep gaan tegen de gegeven prent: "We hebben allemaal gezien dat hij zijn tegenstander niet raakte", zei Ancelotti. "Maar mocht Marcelo niet kunnen spelen, dan is Fábio Coentrao klaar om hem te vervangen."

Bezig met laden …