RodriGetty Images

Rodri krijgt na bezoek aan specialist in Spanje uitsluitsel over knieblessure

Jordi Tomasowa25 sep 2024, 11:53
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2024, 14:42
Advertentie

Rodri heeft afgelopen zondag tijdens de Premier League-topper tegen Arsenal (2-2) zijn voorste kruisband in zijn rechterknie gescheurd, zo bevestigt zijn club Manchester City. Voor trainer Pep Guardiola is het een groot gemis, aangezien hij dit seizoen geen beroep meer kan doen op zijn steunpilaar.

Rodri viel tegen Arsenal al voor rust geblesseerd uit en meteen werd voor het ergste gevreesd. Nu blijkt dat de international van Spanje inderdaad een zware knieblessure heeft opgelopen.

“De beoordeling is nog gaande om de volledige omvang van de blessure en de verwachte prognose van de revalidatie vast te stellen”, schrijft Manchester City op de clubsite.

Manchester City stond op het moment van het uitvallen van Rodri met 1-0 voor, dankzij de honderdste treffer van Erling Haaland. Ilkay Gündogan had de voorsprong kunnen verdubbelen, ware het niet dat de controleur de paal raakte. Een minuut later ging het mis voor Rodri.

De Europees kampioen van afgelopen zomer ging naar de grond en greep met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn knie. Rodri ging uiteindelijk strompelend naar de kant, met Mateo Kovacic als zijn vervanger.

Rodri klaagde vorige week overigens over de overvolle speelkalender in Engeland. De middenvelder sprak zelfs de verwachting uit dat spelers op termijn gaan staken, om zo aandacht te vragen voor de vele duels die moeten worden afgewerkt.

Bezig met laden …