Rodrigo goudhaantje van Benfica, Jackson maakt jubileumdoelpunt

Gijs Freriks19 jan 2014, 21:05
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2014, 21:05

Benfica en FC Porto hebben geen fout gemaakt in de Liga Sagres. De club uit Lissabon rekende zondagavond met 2-0 af met Marítimo en gaat nog altijd aan kop. FC Porto en Sporting Portugal staan respectievelijk op plek drie en twee. Os Dragões versloegen Vitória Setúbal met 3-0 en op zaterdagavond voegde Sporting al drie punten aan het totaal toe door op bezoek bij Arouca met 1-2 te zegevieren.

Benfica - Marítimo 2-0
Benfica verloor dit seizoen pas één keer en die nederlaag werd tegen nota bene Marítimo geleden (2-1). De eilandbewoners konden zondagavond echter geen vuist maken in het Estádio da Luz. De gasten verdedigden niet goed uit en hierdoor kon Rodrigo na achttien minuten met links hard raak knallen: 1-0. De Spanjaard verdubbelde tien minuten voor rust de marge: na een afgrijselijke fout van João Diogo kon Rodrigo alleen op de doelman af en hij faalde niet. De wedstrijd was hierdoor al na ruim een halfuur gespeeld. De thuisploeg van Jorge Jesus kreeg in het tweede bedrijf kansen om de score op te voeren, maar het bleef bij 2-0. Rodrigo trof het zijnet, Enzo Pérez raakte de lat en Lima zag twee pogingen onschadelijk gemaakt worden. Marítimo, dat de laatste zes duels ongeslagen was gebleven, kwam niet verder dan speldenprikken en slaagde er dus niet in voor de tweede keer in één seizoen te stunten tegen Benfica.

FC Porto - Vitória Setúbal 3-0
FC Porto won slechts drie van de laatste zeven competitiewedstrijden en de belangen waren tegen Vitória Setúbal dan ook groot. De ploeg van Paulo Fonseca maakte geen fout en legde na tien minuten de basis voor een regelmatige zege: aanvalsleider Jackson Martínez tikte van dichtbij binnen na een voorzetschot van Ricardo Quaresma. De Colombiaan maakte alweer zijn vijftigste doelpunt in dienst van de regerend kampioen. De thuisploeg was even later dicht bij de 2-0, maar Pawel Kieszek redde op de lijn op een kopbal van Silvestre Varela. De aanvaller was na 35 minuten wel trefzeker: hij werkte in twee instanties de bal binnen. Porto kreeg in de tweede helft kansen om verder weg te lopen van het bezoek van José Couceiro, maar een trivela van Quaresma ging naast en Kieszek keerde een inzet van Maicon. Carlos Eduardo volleerde toch nog de 3-0 binnen. Vitória verloor voor de vierde keer op rij.