voetbalzone

Rodriguez vertrekt uit Eindhoven en gaat verder in Bundesliga

Bart Kruyt14 jul 2011, 20:30
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2011, 20:30
Advertentie

PSV heeft Francisco ‘Maza’ Rodriguez van de hand gedaan. De Mexicaanse verdediger, die in het elftal van Fred Rutten al nauwelijks aan de bak kwam, wordt ploeggenoot van Khalid Boulahrouz bij VfB Stuttgart. De Duitse middenmoter maakt op de officiële website melding van de komst van Rodriguez, die een driejarig contract heeft getekend bij Stuttgart.

/

Het is niet bekend hoeveel PSV verdiend aan de verkoop van de 29-jarige verdediger, die in drie jaar tijd zestig competitiewedstrijden voor de Eindhovenaren speelde. Eerder deze week werd al bekend dat de international wilde vertrekken uit het Philips Stadion en een terugkeer naar Mexico leek voor de hand te liggen. Rodriguez speelt volgend jaar echter in de Duitse Bundesliga.

“Ik heb met Fredi Bobic (technisch directeur, red.) en Bruno Labbadia (trainer) gesproken en de ideeën van Stuttgart bevallen me”, zei Rodriguez op de website van zijn nieuwe club. “Voor mij is deze transfer een sportieve verbetering en ik hoop snel mijn plek te vinden bij deze club.” De kans is groot dat PSV nu een nieuwe verdediger zal halen: Marcel Brands gaf eerder aan dat hier pas aan gedacht zou worden wanneer een andere mandekker uit de selectie verkocht zou worden.

Bezig met laden …