Roemeens duel ontspoort volledig na Suárez-imitatie van doelman

Thijs Post29 mei 2013, 23:35
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 23:35

Heeft Luis Suárez een nieuwe trend gezet in Europa? De aanvaller van Liverpool beet tegenstander Branislav Ivanovic van Chelsea in zijn arm en die actie kreeg woensdag navolging bij een compleet ontspoorde competitiewedstrijd in de hoogste klasse van Roemenië. Bij een duel tussen Petrolul Ploiesti (de nummer drie van de ranglijst) en Gaz Metan (tiende) vergreep de keeper van de thuisploeg zich aan de spits van de tegenstander.

Gaz Metan-aanvaller Thaer Al-Bawab bleef na iets meer dan een uur spelen, bij een 0-1 stand, in de middencirkel op het veld zitten. Hij werd hardhandig omhoog geholpen door spelers van de thuisploeg. Keeper Mircea Bornescu vond het nodig om zijn tanden in de bovenarm van Al-Bawab te zetten, een actie die beantwoord werd met een tweetal vuistslagen.

Vervolgens liep het compleet uit de hand; minutenlang hadden spelers, leden van de technische staf en beveiligers het met elkaar aan de stok. Scheidsrechter Sebastian Coltescu stuurde zowel Bornescu als Al-Bawab van het veld. Na die actie werd het niet vriendelijker: in totaal deelde de scheidsrechter zes rode kaarten en dertien gele kaarten uit. En om het verhaal compleet te maken: in de veertiende minuut van de blessuretijd (!) benutte Petrolul een strafschop voor de 1-1.