voetbalzone

Roemeense bond spreekt steun uit voor Piturca

12 okt 2008, 20:57
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2008, 20:57
Advertentie
Roemenië mag dan wel alles behalve voortvarend van start zijn gegaan in de WK-kwalificatiecampagne, voorlopig hoeft bondscoach Victor Piturca nog niet te vrezen voor zijn baan. Na afloop van het 2-2 gelijke spel tegen Frankrijk sprak bondsvoorzitter Ionut Lupescu zijn vertrouwen uit in de keuzeheer.

De Roemenen startten de kwalificatiecyclus met een verrassende 3-0 nederlaag tegen Litouwen, om vervolgens buitengewoon moeizaam met 1-0 te winnen van de Faeröer Eilanden. Met vier punten uit drie duels bezet het land momenteel een vijfde plek in de poule, achter Frankrijk, Oostenrijk, Litouwen en Servië.

”Onze klassering en de manier van spelen zijn nog altijd verre van bevredigend, maar we zijn ons aan het herstellen van de moeizame start”, zei Lupescu in een verklaring. “Piturca heeft onze volledige steun om zijn vierjarige contract uit te dienen. Hij heeft laten zien dat hij in staat is om er weer vooruitgang in te krijgen.”

”De bondscoach heeft zijn team volledig omgegooid voor het duel met Frankrijk, en dat is een belangrijke indicatie voor de toekomst”, aldus de preses. Volgens Lupescu zullen de Fransen uiteindelijk met de groepswinst aan de haal gaan, en zullen Servië en Roemenië de tweede plek in de poule betwisten.
Bezig met laden …