voetbalzone

Roemeense bond verbiedt spelers om te spugen

Bart Kruyt31 okt 2009, 15:54
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2009, 15:54
Advertentie

In Roemenië is spugen op het veld vanaf nu uit den boze. De nationale voetbalbond heeft de spelers opgeroepen om hun speeksel binnenboord te houden uit angst voor verspreiding van de Mexicaanse griep. Ook de mond spoelen en het water uitproesten is niet de bedoeling.

De bond bracht een verklaring uit met de serieuze aanbeveling om mondkapjes te dragen, meldt het ANP. De oproep kwam aan het einde van een week waarin het H1N1-virus Roemenië in zijn greep hield. Voor het eerst werd een school gesloten nadat bij twintig leerlingen de Mexicaanse griep was ontdekt.

In Engeland werd al eerder opgeroepen om toch asjeblieft niet meer te spugen, nadat het virus was opgedoken bij Blackburn Rovers. “Spugen is te allen tijde walgelijk", stelde een zegsman van de HPA dinsdagmiddag. "Het is onhygiënisch en ongezond, vooral als je in de buurt van andere mensen staat. Niemand zou het in zijn hoofd halen om in een gebouw te spugen. Waarom zou je dat dan op het voetbalveld wel doen? Deze voetballers hebben een voorbeeldfunctie."

Bezig met laden …