voetbalzone

Roemeense media walgen van horrortackle die beenbreuk veroorzaakt

Bart Kruyt19 sep 2011, 10:30
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2011, 10:30
Advertentie

De Roemeense kranten staan maandagochtend vol met berichten over een verschrikkelijke overtreding. Pandurii won zondag met 2-1 van Steaua Boekarest, maar door een ernstige blessure van Cosmin Bacila was er van veel vreugde geen sprake. De rechtsback werd het slachtoffer van een tackle van Florin Gardos en staat zeker zeven maanden buitenspel.

Met nog vier minuten op de klok leek het zeker te zijn dat Steaua een nederlaag moest slikken en dat zorgde voor frustratie bij Gardos. De Roemeense verdediger kwam spijkerhard in op Bacila, die kermend naar de grond ging en direct doorhad dat het mis was. Scheidsrechter Istvan Kovacs zag het been van Bacila in een vreemde houding staan en trok een directe rode kaart voor Gardos.

Bacila, een 28-jarige vleugelverdediger, werd op het veld langdurig behandeld en uiteindelijk door een ziekenwagen die het veld op kwam rijden weggebracht. De eerste berichten zijn dat de Roemeen zijn been op twee plaatsen heeft gebroken en Pandurii-voorzitter Marian Condescu pleit ervoor dat Gardos niet meer mag voetballen zolang Bacila aan het revalideren is. De extravagante Steaua-preses Gigi Becali voelt daar niks voor: “Gardos werd voor niets weggestuurd, hij raakte Bacila niet eens”, was het opmerkelijke commentaar van Becali.

De onderstaande beelden kunnen als schokkend ervaren worden:

Bezig met laden …