voetbalzone

Roemenen boos: ‘Toen kwamen de agressieve Nederlanders binnen’

Peter Nusselder25 okt 2011, 14:17
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2011, 14:17
Advertentie

Het dreigt in de aanloop naar het WK van 2014 in Brazilië een weinig gezellige kwalificatiereeks te worden. Het was de bedoeling dat vertegenwoordigers van het Nederlands elftal en de overige landen uit de groep het maandag in Amsterdam eens zouden worden, maar dit is totaal niet gelukt.

/

Na afloop schoof zowel Oranje-bondscoach Bert van Marwijk als landgenoot Guus Hiddink, keuzeheer van Turkije, de schuld daarvoor in de schoenen van de Roemenen, die zich volgens de beide Nederlandse trainers onwelwillend opstelden. Hun Roemeense collega Victor Piturca ziet dat echter heel anders; volgens hem is de KNVB verantwoordelijk voor het mislukken van de vergadering.

Op de officiële website van de Roemeense voetbalbond geeft Piturca aan dat de KNVB-vertegenwoordigers probeerden hun zin door te drijven. “We hadden al min of meer overeenstemming bereikt met Hongarije, Turkije, Andorra en Estland. Toen kwamen de Nederlanders binnen. Ze waren agressief en wilden eigenlijk alleen maar de anderen het door hen bedachte speelschema opleggen”, aldus de Roemeen.

Bezig met laden …