voetbalzone

Roemenen dankbaar: 'Nooit getwijfeld aan de instelling van Oranje'

Bart Kruyt16 okt 2013, 13:10
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2013, 13:10
Advertentie

Turkije stond voor dinsdagavond nog op de tweede plaats in Groep D, maar verloor in eigen huis van Nederland (0-2) en gaat daardoor zeker niet naar het WK. Roemenië eindigde de groep als tweede en mag in de play-offs gaan proberen om een ticket voor het eindtoernooi te verdienen. Kroatië, Portugal, Oekraïne of Griekenland zal in de barrages de tegenstander zijn.

/

In Roemenië is men Nederland dankbaar voor de zege in Istanbul: "Ik heb nooit getwijfeld aan de instelling van de Nederlanders", wordt de Roemeense bondscoach Victor Piturca geciteerd door Voetbal International. "Ik wist zeker dat een geweldige trainer als Louis van Gaal van zijn elftal een zege zou eisen. Ik wil hem daarvoor bedanken."

Piturca maakt zich niet zo druk over wie de tegenstander zal worden in de play-offs, want volgens de keuzeheer is 'geen van deze landen zo sterk als Nederland': "Ook Portugal niet, zij speelden zelfs gelijk tegen Israël toen er veel op het spel stond. Wie we ook loten: tegen elke tegenstander maken we een kans", meent Piturca. Maandag wordt er geloot voor de play-offs.

Bezig met laden …