voetbalzone

Roemenië benoemt in aanloop naar EK voor derde keer oude bekende

Peter Nusselder15 jun 2011, 16:14
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2011, 16:14
Advertentie

Victor Piturca wordt voor de derde keer de bondscoach van zijn land. De Roemeen neemt de nationale selectie onder zijn hoede en is daarmee de opvolger van Razvan Lucescu, die eerder deze maand opstapte. Dit heeft de Roemeense voetbalbond woensdag bekendgemaakt.

Tussen 1998 en 2000 en van 2004 tot en met 2009 was de 55-jarige Piturca al eerder de trainer van het nationale team van Roemenië. Ditmaal tekent de oefenmeester een contract voor vier jaar. Als Piturca en het Roemeens elftal zich plaatsen voor het EK in Polen en Oekraïne in 2012 of het WK in 2014 (Brazilië) kan de coach flinke bonussen tegemoet zien.

“Ik ben voor de derde keer bondscoach”, vertelde Piturca. “Ik hoop dat we er allemaal voor gaan vechten dat de nationale ploeg het niveau van weleer weer gaat halen en dat we de fans blij kunnen maken”, keek de Roemeen vooruit. In de EK-kwalificatiereeks deelt Roemenië de derde plaats met Albanië (acht punten), terwijl runner-up Wit-Rusland een punt meer heeft. Koploper Frankrijk staat op dertien punten.

Bezig met laden …