Roemenië kan WK vergeten na late gelijkmaker

09 sep 2009, 21:45
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2009, 21:45
Roemenië kan deelname aan het WK wel vergeten. De ploeg van Razvan Lucescu had woensdagavond concurrent Oostenrijk kunnen passeren, maar speelde door een late treffer van Franz Schiemer gelijk: 1-1. Door de puntendeling blijft Oostenrijk derde staan en kan Roemenië het toernooi in Zuid-Afrika uit het hoofd zetten.

De teleurstelling was dan ook groot bij de Roemenen, die lange tijd op weg waren naar een zege. Gheorghe Bucer opende vlak na rust de score. De spits van Timişoara, de aankomende tegenstander van Ajax in het toernooi om de Europa League, vond de ruimte in de vijandelijke defensie en liet doelman Helge Payer vervolgens kansloos.

Oostenrijk probeerde direct de gelijkmaker te forceren, maar Danut Coman hield zijn doel lange tijd schoon. Vijf minuten voor tijd moest de Roemeense goalie echter toch capituleren, waardoor de ontmoeting in een puntendeling eindigde. De achterstand van Oostenrijk op runner-up Frankrijk bedraagt nu drie punten, maar de ploeg van Raymond Domenech speelt nog wel tegen koploper Servië. De acht beste nummers twee mogen in play-offs uit gaan maken wie er naar het WK gaan.