voetbalzone

Roemenië laat zwart schaap op zoek gaan naar record tegen Oranje

Erik van Dam08 okt 2012, 13:21
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2012, 13:21
Advertentie

Adrian Mutu is, voor het eerst sinds februari dit jaar, weer opgeroepen voor het nationale elftal van Roemenië. De 33-jarige aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van Cesena naar het Franse Ajaccio, maar weet daar nog geen voet aan de grond te krijgen. Desondanks acht bondscoach Vitor Pitura hem nodig bij de Roemenen voor de twee wedstrijden in de WK-kwalificatiecyclus; men speelt tegen Turkije en Nederland.

/

Mutu speelde sinds 2000 al 73 interlands en was daarin goed voor 34 doelpunten: met nog één treffer erbij evenaart hij recordhouder Gheorghe Hagi, die op 35 stuks staat. Mutu wacht al een paar interlands op het evenaren van de beroemdste voetballer die zijn land ooit kende. In februari lukte het hem in 75 minuten tegen Uruguay niet te scoren en ook vorig jaar oktober bleef hij tegen Albanië negentig minuten droog staan.

De laatste keer dat Mutu scoorde in het nationale shirt, was tegen Wit-Rusland, vier dagen voor de wedstrijd tegen Albanië. Toen maakte de aanvaller twee treffers. Mutu werd in zijn loopbaan tweemaal geschorst vanwege het overtreden van de dopingregels. Desondanks wordt het zwarte schaap in het nationale team nog altijd gezien als een speler met veel kwaliteiten die het nodige toevoegt.

Bezig met laden …