voetbalzone

Roemrucht Rangers vestigt wereldrecord op vierde niveau in Schotland

Erik van Dam18 aug 2012, 20:03
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2012, 20:03
Advertentie
/

The Rangers FC heeft zaterdagavond een wereldrecord gevestigd. De Schotse topclub, die sinds het faillissement van Glasgow Rangers een doorstart maakt op het vierde niveau, speelde de competitiewedstrijd tegen East Stirling voor maar liefst 49.118 toeschouwers. Nog nooit kwamen er zoveel mensen af op een duel in de Schotse Division Three.

Het oude record stond op naam van Crystal Palace, dat in 1961 voor het oog van 37.774 mensen het opnam tegen Milwall. The Rangers FC, in de volksmond Newco Rangers genoemd, kwam in het Ibrox Stadium op achterstand, maar maakte dat met vijf treffers meer dan goed. De grote man bij the Gers was Andy Little; de Noord-Iers international maakte drie treffers. De andere doelpunten kwamen van Fran Sandaza en Lee McCulloch.

Glasgow Rangers bestond al 140 jaar en is met 54 landstitels houder van het wereldrecord. De belastingdienst, een van de grootste crediteuren van de club, legde medio juni een forse claim neer bij de club waardoor het faillissement niet afgewend kon worden. Zodoende speelt The Rangers FC dit seizoen op het vierde niveau. Vorige week werd er bij Peterhead met 1-1 gelijkgespeeld.

Bezig met laden …