voetbalzone

Roep om De Gea klinkt: 'Iedere keeper maakt fouten'

Matthijs van Laar19 jan 2016, 13:10
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2016, 13:10
Advertentie

Vicente Del Bosque is onaangedaan door de roep om David de Gea als eerste doelman van Spanje. Die plek is tot nog toe voorbehouden aan Iker Casillas, maar een nieuwe blunder van de routinier heeft de discussie in Spanje weer doen oplaaien. Casillas tastte afgelopen weekend mis in het duel van FC Porto met Vitória Guimarães en leidde daarmee een nederlaag in.

voetbalzone

Het stond in schril contrast met het optreden van De Gea in het doel van Manchester United. Mede dankzij een aantal knappe reddingen van de sluitpost won het elftal van Louis van Gaal met 0-1 bij aartsrivaal Liverpool. “Alle keepers maken fouten”, luidt het nuchtere commentaar van Del Bosque echter. “Casillas zat ernaast, maar het belangrijkste is dat hij straks in goede vorm begint aan het EK in Frankrijk.”

Normaal gesproken zal De Gea daar een reserverol vervullen achter zijn 34-jarige concurrent, die sinds de zomer bij FC Porto actief is in de Europese subtop. “Het is voor een doelman onmogelijk om foutloos te zijn. Hij speelt bij een ploeg die normaal gesproken weinig schoten op doel te verwerken krijgt, dat vergt veel focus. Ik denk dat Iker zijn misser alweer vergeten is”, aldus Del Bosque in gesprek met Cadena COPE.

Bezig met laden …