Roep om doellijntechnologie luider na bizar incident bij Bolton-QPR

Daniel Cabot Kerkdijk10 mrt 2012, 14:40
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2012, 14:40

De roep om camera’s op de doellijn werd na AC Milan - Juventus al luider en luider, maar ook na Bolton Wanderers - Queens Park Rangers zal de discussie over de technologie weer flink oplaaien. Ging het in Italië om een wedstrijd om het landskampioenschap, daar ging het zaterdagmiddag om een degradatieduel in de Premier League. QPR dacht na twintig minuten op voorsprong te komen, ware het niet dat de grensrechter niet zag dat de bal over de lijn ging. Bolton nam kort daarna brutaal de leiding, zag de getergde tegenstander weer langszij komen, maar maakte er alsnog 2-1 van.

/

Bolton begon mede door enkele gevaarlijke loopacties van Arsenal-huurling Ryo Miyaichi sterk, maar QPR hield knap stand en leek na twintig minuten een belangrijke slag te slaan. Clint Hill kopte een corner van Joey Barton in en Bolton-doelman Adam Bogdan was niet op tijd om de bal te keren. De grensrechter zag echter niet in dat de bal al ver over de lijn was op het moment dat Bogdan de bal wegstompte. Het doelpunt werd dan ook niet toegekend, tot grote onvrede van de QPR-spelers. De Engelse voetbalbond (FA) gaf hen nog voor het einde van de wedstrijd gelijk door nogmaals zijn steun uit te spreken voor lijncamera’s.

Bolton trok zich niets van het onrecht aan en opende kort voor rust de score. Darren Pratley werd helemaal vrijgelaten door de verdedigers van van QPR en mocht van dichtbij inkoppen op aangeven van Tim Ream. QPR herstelde dat al na drie minuten in de tweede helft en kreeg nu wel alle ruimte om te scoren van de grensrechter. Shaun Wright-Phillips bereikte Djibril Cissé via het been van Pratley. De Fransman stond buitenspel, maar mocht door en maakte er 1-1 van. Bolton bleef echter zoeken naar de 2-1 en vond in de 86e minuut eindelijk een gaatje. Myiachi bereikte invaller Ivan Klasnic, die oog in oog met QPR-keeper Patrick Kenny niet twijfelde en de eindstand bepaalde op 2-1.