voetbalzone

Roep om FIFA Ballon d’Or voor Iniesta: ‘Ik hoor het luid en duidelijk’

Gijs Freriks18 jun 2016, 14:49
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2016, 14:49
Advertentie

Andrés Iniesta blonk vrijdagavond uit bij de 3-0 overwinning op Turkije en na afloop werd de middenvelder overladen met complimenten. Voetbalminnend Spanje is het erover eens dat Iniesta alleen al voor zijn indrukwekkende oeuvre eigenlijk een keer de FIFA Ballon d’Or moet krijgen en die geluiden bereiken de speler zelf ook.

/

“Ik hoor hen, ik hoor hen luid en duidelijk. De fans verdienen het cijfer tien”, zegt de 32-jarige Iniesta in gesprek met Telecinco. “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat de mensen in mij stellen. Ik denk er altijd hetzelfde over: in een teamsport gaat het er niet alleen om wat jij doet. Het belangrijkste is dat we een team hebben verslagen waarvan we wisten dat het een moeilijke tegenstander was. Deze punten geven rust.”

“Ik geniet nu van de situatie omdat het goed gaat en we allemaal een hoog niveau halen. In ieder seizoen komen pieken en dalen voor en hoewel we nu nog niets hebben, hebben we wel een goede eerste stap gezet. Of wij de favoriet zijn? Dat mogen buitenstaanders beoordelen. Hoe ver wij komen, dat hangt van onszelf af. Het gevoel is in ieder geval goed”, besluit Iniesta.

Bezig met laden …