voetbalzone

Roep Van Gaal vindt navolging: 'Spelers kunnen het niet meer opbrengen'

Matthijs van Laar09 jan 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 23:10
Advertentie

Sam Allardyce sluit aan bij het rijtje (top)coaches dat pleit voor een winterbreak in de Premier League. De manager van Sunderland berekende na de 3-1 nederlaag in het FA Cup-duel bij Arsenal dat hij en zijn spelers de laatste zeven dagen bijna 2,900 kilometer hebben gereisd. Dat, in combinatie met drie wedstrijden in een kort tijdsbestek rond de Kerst, is de ervaren oefenmeester echt te gortig.

voetbalzone

“Waarom heeft iedereen in Europa een winterstop en wij niet?”, vraagt Big Sam zich af. “We volgen Europa in alles wat we doen. We hebben dezelfde transferregels en houden ons aan de internationale kalender. Volgend jaar mogen we niet meer op korte termijn spelers uitlenen omdat Europa dat van ons verlangt. Europa bepaalt en dicteert, maar we zijn de enige competitie die nog altijd geen winterstop heeft.”

Allardyce neemt het op voor zijn spelers, die volgens hem gebukt gaan onder het razend drukke schema. “Ik denk aan hun gezondheid. We lopen grote risico’s. Kijk maar eens naar het aantal blessures in deze periode van het seizoen. Een speler heeft eigenlijk minimaal vier dagen nodig om te herstellen na een wedstrijd. De kritiek op de spelers neemt toe, omdat ze niet in staat zijn om zo vaak in zo’n korte tijd te presteren. De batterij raakt leeg.”

Het argument dat spelers niet moeten zeuren omdat ze goed betaald krijgen, gaat er bij Allardyce niet in. “Dat is complete onzin. Ze zijn fysiek en mentaal uitgeput, dat heeft niks te maken met het salaris. Ook gaat de amusementswaarde van de wedstrijden omlaag, omdat speler het gewoon niet meer kunnen opbrengen om onder hoge druk te blijven presteren.”

Bezig met laden …