voetbalzone

Rol Cabral bij FC Twente lijkt na één seizoen compleet uitgespeeld

Erik van Dam26 jun 2013, 15:29
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2013, 15:29
Advertentie
/

Jerson Cabral lijkt niet in de plannen van Alfred Schreuder voor te komen. Een jaar geleden haalde toenmalig trainer Steve McClaren de vleugelspeler naar FC Twente in een ruildeal met Wesley Verhoek. In het seizoen dat volgde deed Cabral negen keer mee in de competitie, waarvan slechts één keer als basisspeler. Hij begint het seizoen 2013/14 nu al in het tweede elftal.

De 22-jarige Cabral tekende vorig jaar een meerjarig contract, maar mag al uitzien naar ander emplooi. De bij Feyenoord opgeleide vleugelspeler wist geen indruk te maken bij FC Twente en ontbrak woensdag bij de eerste trainingssessie in de voorbereiding. Het ziet er volgens TC Tubantia naar uit dat hij opnieuw geen rol van betekenis zal spelen in het elftal en op de nominatie staat te vertrekken.

Bij het tweede elftal trainde ook twee bekende gezichten mee: Dmitry Bulykin en Denny Landzaat. De 33-jarige spits en 37-jarige middenvelder zijn nog niet gestopt, maar werken nog een week aan hun conditie bij de Tukkers. Daarna vertrekken zij, in de hoop elders nog onderdak te vinden voor het seizoen 2013/14.

Bezig met laden …