Roma dankt Strootman en Destro na snelle tegengoal op Sicilië

Erik van Dam17 jan 2015, 21:39
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2015, 21:39

AS Roma is zaterdagavond tegen opnieuw tegen puntverlies aangelopen. Na de 2-2 van vorige week tegen stadsgenoot Lazio bleef nu een zege achterwege tijdens de uitwedstrijd tegen Palermo, op Sicilië. Het team van Rudi Garcia kwam al in minuut twee achter door Paulo Dybala en kwam vervolgens niet verder terug dan 1-1, waarbij Kevin Strootman ook een belangrijke rol speelde. Juventus kan zondag de voorsprong vergroten van twee naar vijf punten, als het thuis wint van Hellas Verona.

Garcia koos ervoor met Strootman in de basis te beginnen; icoon Francesco Totti bekeek de aftrap daarentegen vanaf de bank. Daarnaast ontbraken Daniele De Rossi en Radja Nainggolan door schorsingen. Al in de tweede minuut ging het mis bij i Giallorossi. Franco Vazquez onderschepte een pass van Davide Astori en gaf de bal meteen aan Dybala, die niet aarzelde en het met binnenkant voet afmaakte. Hij maakte zo zijn achtste goal in zijn laatste negen wedstrijden. Het duurde tot na rust voor Roma terugkwam.

Tien minuten onderweg in de tweede helft was daar namelijk pas de 1-1. Miralem Pjanic verzond een vrije schop richting de tweede paal en daar kopte Strootman de bal precies terug voor Destro. Die schoot van dichtbij raak en poetste zo de achterstand in het Stadio Renzo Barbera weg. Palermo wilde meteen jacht maken op een nieuwe voorsprong en Dybala werd weer gevaarlijk, maar doelman Morgan De Sanctis voorkwam met de voeten een snelle 2-1 voor de Sicilianen.

In de laatste tien minuten kwam Totti nog tevoorschijn bij Roma. De man die tweemaal scoorde in de derby werd neergezet naast Daniele Verde, die ook al was ingevallen. Met de 38-jarige Totti en de 18-jarige Verde voorin lukte het niet, in de 'alles of niets-slotfase' nog iets te forceren. Ook Strootman, die nog geel pakte, had geen bevlieging meer in huis. De Romeinen zullen zondag kijken wat Juventus doet en zich daarna richten op de ontmoeting met Empoli van dinsdag in de Coppa Italia.