Roma schudt subtopper Udinese in levendig duel van zich af

Peter Nusselder20 nov 2010, 18:58
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2010, 18:58

AS Roma heeft in de Italiaanse Serie A afgerekend met naaste belager Udinese. In het eigen Stadio Olimpico won de ploeg van trainer Claudio Ranieri met 2-0. Jérémy Ménez opende na een kwart wedstrijd de score en in de tweede helft verdubbelde Marco Borriello de marge. In de slotfase speelde Roma met een man minder, maar Udinese kon niet profiteren van de overtalsituatie.

/

In de openingsfase waren het echter de gasten die voor het eerste gevaar zorgden. Udinese-aanvaller Antonio Floro Flores kopte de bal na een corner terug voor het doel en bereikte ploeggenoot Maurizio Domizzi, maar de verdediger schoot op de lat. Floro Flores liet zich na een kwartier nogmaals zien, maar zijn schot werd in eerste instantie geblokt en de tweede poging standde op de vuisten van Roma-keeper Julio Sergio.

Vervolgens was het de beurt aan de thuisploeg, waar Francesco Totti de score met een schot in de verre hoek leek te openen. Doelman Samir Handanovic had daarop nog wel prachtig antwoord, maar moest dit enkele minuten later schuldig blijven op de inzet van Ménez. De Fransman schudde twee bewakers van zich af en krulde de bal met de binnenkant van de voet om de Sloveense sluitpost heen: 1-0.

Ménez had na rust nogmaals kunnen scoren, maar was na een combinatie met Leandro Greco onzorgvuldig in de afronding. Borriello deed dat beter en rondde een half uur voor tijd, ondanks weerwerk van Domizzi, met zijn linkervoet een counter van Roma af, 2-0. Tien minuten voor tijd ging verdediger Guillermo Burdisso van de gastheren met rood naar de kant na een opstootje met Domizzi, maar Roma gaf de voorsprong in de hectische slotfase niet meer weg.