voetbalzone

Romano bevestigt: De Ligt vliegt naar München voor keuring en handtekening

Tom Rofekamp18 jul 2022, 06:38
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2022, 06:38
Advertentie

Matthijs de Ligt zal binnen afzienbare tijd speler van Bayern München zijn. Nadat Sky Deutschland zondagavond laat al meldde dat der Rekordmeister de komst van de 22-jarige verdediger van Juventus zo snel mogelijk wil afronden, voegt Fabrizio Romano toe dat De Ligt binnen afzienbare tijd naar München vliegt voor de medische keuring en het zetten van zijn handtekening. Volgens de transfermarktexpert betreft het een 80 million package.

Romano meldt dat Juventus en Bayern maandag het papierwerk nog gereed zullen maken. De Ligt was het volgens de Duitse tak van Sky al enige tijd eens met Bayern over een contract tot medio 2027, waarbij hij een netto jaarsalaris van circa acht miljoen euro plus bonussen zal gaan opstrijken. De mandekker is al sinds zijn jeugdjaren fan van Bayern en sloeg daarom onder meer concrete interesse van Chelsea in de wind. Het grote obstakel in de overgang van De Ligt naar Beieren bleek tot voor kort de transfersom. Juventus wil zijn oogappel voor niet minder dan het maximale laten gaan en Bayern beschikte voor zaterdag nog niet over voldoende financiële middelen.

De Duitse grootmacht meldde zaterdag echter een mondeling akkoord met Barcelona over de verkoop van Lewandowski. Met de verkoop van de Pool strijkt Bayern een bedrag van 45 miljoen euro op, plus vijf miljoen aan bonussen. Daarmee kan de club het aanvankelijke bod op De Ligt - dat zestig miljoen plus bonussen bedroeg - aanzienlijk verhogen. Met de verhoogde bieding lijkt Bayern eindelijk beet te hebben in Turijn.

Juventus betaalde in juli 2019 nog een vergoeding van 85,5 miljoen euro aan Ajax voor De Ligt. Mocht la Vecchia Signora akkoord gaan met het nieuwe voorstel van Bayern, lijdt de club dus enigszins verlies op de Nederlander. De Ligt beschikt momenteel nog over een contract tot medio 2024 bij Juventus, dat hem liever niet kwijt wil. In Turijn werd de stopper aanvankelijk een centrale rol toegedicht in de toekomst van de club, gezien het feit dat Giorgio Chiellini deze zomer naar Amerika vertrok en ook Leonardo Bonucci al flink op leeftijd is. De namen van Pau Torres (Villarreal), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Gabriel (Arsenal) en Gleison Bremer (Torino) zingen allen rond wat betreft de opvolging van De Ligt.

Bezig met laden …