voetbalzone

Romano bevestigt gesprekken over Onana: Inter vraagt fikse som van Man United

Tom Rofekamp23 jun 2023, 09:49
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2023, 09:49
Advertentie

Manchester United heeft donderdag met het management van André Onana gesproken over een eventuele transfer. Dat schrijft Fabrizio Romano op Twitter. The Red Devils oriënteren zich vanwege David de Gea's mogelijke vertrek op andere opties, waar de goalie van Internazionale er een van is. Romano weet dat Onana's huidige club mikt op een transfersom van minimaal vijftig miljoen euro, exclusief bonussen. De Kameroener ligt nog tot medio 2027 vast in het Giuseppe Meazza.

De keeperskwestie is al weken zo niet maanden hot topic op Old Trafford. Het contract van eerste keus De Gea loopt af en de Spanjaard zelf wil dolgraag verlengen. Het is echter United dat twijfelt. De Gea slaat steeds vaker flaters en strijkt in verhouding tot zijn prestaties een vorstelijk salaris op. Dat wil United niet betalen voor een betwiste eerste keus. Tegen een salarisverlaging mag De Gea wel blijven, maar dat ziet de 32-jarige goalie zelf weer niet zitten. Daarom kijkt United verder.

Onana is een van de namen die in beeld is en United heeft nu het eerste contact gelegd. Volgens Romano sprak de club donderdag met Albert Botines, zaakwaarnemer van de voormalig Ajacied. Hoe die gesprekken verliepen is onbekend; wel weet Romano wat Inter verlangt voor zijn eerste keeper. De Champions League-finalist zou minimaal vijftig miljoen euro willen hebben, waar nog een bedrag aan te behalen bonussen bij op moet komen.

De knip lijkt United sowieso te moeten gaan trekken. Nummer twee op de shortlist, Diogo Costa van FC Porto, heeft namelijk een prijskaartje van 75 miljoen euro om zijn nek hangen. United verlengde onlangs al met Tom Heaton en Nathan Bishop, in het geval De Gea vertrekt én er geen nieuwe doelman wordt aangetrokken. De verhuurde Dean Henderson staat ook nog onder contract op Old Trafford, maar de verwachting is dat Nottingham Forrest zijn koopoptie van om en nabij de 23 miljoen euro gaat lichten.

Bezig met laden …