voetbalzone

Romano claimt exclusieve informatie: ‘PSG kan Simons voor prikkie oppikken’

Wessel Antes15 jun 2023, 22:36
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 22:36
Advertentie

De terugkeerclausule in het contract van Xavi Simons is nog lager dan de eerder genoemde twaalf miljoen euro, zo zegt transfermarktexpert Fabrizio Romano tegenover PSG Report. Waar PSV de clausule eerst nog ontkende, waarna algemeen directeur Marcel Brands het later uiteindelijk alsnog toegaf, blijkt het bedrag waarvoor Simons kan terugkeren naar Paris Saint-Germain nóg lager te liggen. De twintigjarige international van het Nederlands elftal heeft wel nog altijd de belangrijkste inspraak in de transfer.

Indien Simons een terugkeer naar Parijs niet ziet zitten, gebeurt het ook niet. Toch lijkt het erop dat Brands niet eerlijk is geweest over de clausule in het contract van de rechtspoot. “Ik vertel je deze exclusieve informatie die ik heb: PSG heeft een terugkoopoptie op Xavi Simons, maar dit is NIET voor twaalf miljoen euro. Het is minder dan dat. Een zeer, zeer goedkope terugkoopclausule”, aldus Romano. Simons ligt in Eindhoven tot medio 2027 vast en kan tot volgende zomer gebruik maken van de clausule om terug te keren in het Parc des Princes. Deze optie loopt dus nog tot de zomer van 2024.

Ondertussen is Simons, die persoonlijk een geweldig eerste seizoen doormaakte bij PSV, ook in trek bij Arsenal. Begin juni meldden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International dat the Gunners de Amsterdamse dribbelaar graag zien komen. Journalist Rik Elfrink denkt dat PSV bij een dergelijke transfer, buiten de PSG-clausule om, minstens vijftig miljoen euro wil verdienen aan een vertrek van Simons. Volgens Transfermarkt is hij momenteel zo’n dertig miljoen euro waard. De bij Barcelona opgeleide middenvelder was dit seizoen in 48 officiële wedstrijden voor PSV goed voor 22 doelpunten en twaalf assists.

Eind mei werd bekend dat Simons is overgestapt naar makelaarskantoor Doubled, waar hij vertegenwoordigd wordt door zijn nieuwe zaakwaarnemer Darren Dein. De belangenbehartiger werkt met PSV aan een clausule waarbij Simons een percentage van zijn eigen transfersom zal krijgen bij zijn vertrek uit Eindhoven. De twintigjarige Oranje-klant kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van PSG en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot sterspeler van de club. PSV wil hem om die reden graag een nieuw contract aanbieden, zodat de terugkeerclausule niet meer geldig is.

Bezig met laden …