voetbalzone

Romano trapt op rem: Sofyan Amrabat nog niet dicht bij transfer Man United

Mart van Mourik24 jul 2023, 23:46
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:01
Advertentie

Fabrizio Romano ontkracht het nieuws dat Sofyan Amrabat nagenoeg speler van Manchester United is. Maandagavond meldde de Marokkaanse journalist Izem Anass dat de middenvelder zo goed als rond is met the Red Devils, maar die berichtgeving is onjuist, zo concludeert de Italiaanse transfermarktexpert. Wel erkent Romano dat Amrabat nog altijd op het schaduwlijstje staat van manager Erik ten Hag.

Anass pakte uit met het nieuws dat Amrabat praktisch speler van Manchester United zou zijn, maar diverse Italiaanse media ontkrachtten die geruchten spoedig. De Marokkaans international staat nog wel altijd in de belangstelling van Ten Hag, maar hij is zeker geen topprioriteit op dit moment, zo klinkt het. Vooralsnog is de Premier League-club niet bereid te voldoen aan de vraagprijs van zijn huidige werkgever Fiorentina, die dertig miljoen euro vraagt.

Amrabat is maandag teruggekeerd op het trainingsveld van la Viola, al zou hij zelf naar verluidt graag een transfer willen maken. Onder meer Atlético Madrid leek zeer geïnteresseerd in de 26-jarige controleur, maar de belangstelling is de afgelopen weken om onduidelijke redenen bekoeld. Ook Manchester United maakt vooralsnog geen haast met het strikken van Amrabat.

De belangrijkste reden dat United nog niet met een officieel bod heeft aangeklopt bij Fiorentina is dat de prioriteiten op de transfermarkt momenteel elders liggen. Eerst wil Ten Hag zich versterken met een nieuwe spits, en vervolgens moet Fred verkocht worden. Pas als die deals beklonken zijn, dan gaat de clubleiding zich buigen over het aantrekken van een nieuwe defensieve middenvelder.

Bezig met laden …