voetbalzone

Romano weet belangrijkste kandidaat voor huurdeal met Simons; géén koopoptie

Rian Rosendaal16 jul 2023, 16:10
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 16:10
Advertentie

Rondom de terugkeer van Xavi Simons bij Paris Saint-Germain zijn inmiddels de nodige details naar buiten gekomen. De van PSV afkomstige middenvelder tekent een vierjarig contract, zo weet L'Équipe te melden. Het bestuur van PSG komt nog deze zondag bijeen om te praten over de rol die Simons in het Parc des Princes gaat invullen onder trainer Luis Enrique. Volgens Fabrizio Romano is een verhuurperiode bij Champions League-deelnemer RB Leipzig zeer aannemelijk. Het zou daarbij gaan om een huurperiode van een jaar zonder optie tot koop. Een tijdelijke terugkeer bij PSV is sowieso niet aan de orde.

Simons is afhankelijk van wat de sterspelers Neymar en Kylian Mbappé gaan doen in de komende periode, voegt L'Équipe daaraan toe. Mochten beide aanvallers blijven, dan zal de jonge aanwinst sowieso worden verhuurd aan een grote club in Europa. De Franse krant weet niet specifiek te melden om welke club het gaat. Romano meldt zondag echter dat RB Leipzig de beste papieren heeft om Simons op huurbasis binnen te halen en dat er dinsdag een definitief besluit zal worden genomen. Er zijn meer kapers op de kust, zo weet de transfermarktexpert.

Zondagochtend kwam naar buiten dat Simons definitief heeft gekozen voor een terugkeer bij PSG, na slechts een seizoen bij PSV. Vanwege een gelimiteerde transfersom konden de Fransen hem voor slechts zes miljoen euro terughalen. De aanvallend ingestelde middenvelder sloot zijn Eindhovense periode af met een doelpunt in de oefenwedstrijd tegen het Oostenrijkse FC Blau-Weiss Linz (1-2 overwinning).

Bekend was dat de Oranje-international al praatte met PSG over een terugkeer. De aanstelling van Luis Enrique kan een doorslaggevende factor geweest zijn. De Spanjaard, die Christophe Galtier opvolgde als hoofdtrainer, werkte bij Barcelona toen Xavi daar in de jeugdopleiding speelde. Het twintigjarige toptalent kwam in zijn eerste periode in Parijs tot elf duels, waarin hij niet scoorde maar wel een assist afleverde.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …