voetbalzone

Romário kraakt Braziliaanse selectie voor Spelen helemaal af: ‘Flut’

Thijs Post06 jul 2012, 15:35
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2012, 15:35
Advertentie

De Braziliaanse selectie voor de Olympische Spelen barst van de grote talenten, maar niet iedereen is van mening dat het een goede en uitgebalanceerde ploeg is. Volgens de levende legende Romário heeft bondscoach Mano Menezes een aantal grove fouten gemaakt in de samenstelling van de ploeg.

/

Iedere ploeg mag drie spelers ouder dan 23 jaar meenemen. Menezes koos er niet voor om ervaren dertigers mee te nemen, maar gaat het doen met Thiago Silva (27), Hulk (25) en Marcelo (24). “Het is flut. Ik heb niets tegen die drie dispensatiespelers, maar er hadden meer ervaren spelers mee moeten gaan”, laat Romário optekenen in de Braziliaanse media.

“Ik ben niet de coach, maar ik ben het niet eens met de selectie”, vervolgt de wereldkampioen van 1994. “Ik zou drie ervaren verdedigers meenemen. Hulk is een goede speler met een grote toekomst, maar hij is iemand voor het WK van 2014, niet voor de Olympische Spelen. We hadden een oude speler moeten hebben die respect afdwingt.”

De volledige selectie:

Doel: Rafael Cabral (Santos), Neto (Fiorentina)

Verdediging: Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Danilo (FC Porto), Alex Sandro (FC Porto), Thiago Silva (AC Milan), Juan (Internazionale), Bruno Uvini (Sao Paulo)

Middenveld: Romulo (Spartak Moskou), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham Hotspur), Lucas Moura (Sao Paulo)

Aanval: Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Leandro Damiao (Internacional) en Hulk (Porto).

Bezig met laden …