voetbalzone

Romário ziet zich genoodzaakt vriend en coach Bebeto te ontslaan

Daniel Cabot Kerkdijk14 feb 2010, 09:03
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2010, 09:03
Advertentie
/

José Roberto Gama de Oliveira, beter bekend als Bebeto, heeft aan zijn eerste stappen in de trainerswereld een wrang gevoel overgehouden. De coach van América uit Rio de Janeiro kreeg nog geen twee maanden na zijn aanstelling zijn congé. Het was nota bene bestuurslid Romário die de beslissing moest nemen.

Bebeto was na zijn actieve loopbaan uitgegroeid tot een succesvolle zakenman, maar besloot in december op aandringen van generatiegenoot Romário de trainerswereld in te stappen. De uitschakeling in het staatskampioenschap van Rio de Janeiro vormde de aanleiding voor zijn ontslag. "Onze vriendschap blijft standhouden", verzekerde Bebeto. "De resultaten waren niet bevredigend, een logisch besluit."

América komt niet uit in de hoogste divisies van het Braziliaanse voetbal, maar wil binnen enkele jaren via tussenstappen wel deel uitmaken van de elite van het Zuid-Amerikaanse land. Romário en Bebeto vormden in de jaren negentig een vaak ongrijpbaar duo in het nationale elftal. Dat ondervond onder meer het Nederlands elftal op het WK van 1994 in de Verenigde Staten.

Bezig met laden …