voetbalzone

Rommedahl: ‘Ik heb lang gewacht op Ajax en daarna verder gekeken’

Erik van Dam19 jul 2010, 21:37
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2010, 21:37
Advertentie

Dennis Rommedahl wil ook in de toekomst uit blijven komen voor het Deense nationale team. De 31-jarige vleugelaanvaller heeft bondscoach Morten Olsen laten weten dat hij de tijd nog niet rijp acht om zijn interlandcarrière al te beëindigen. Rommedahl speelde vorige maand met Denemarken drie duels op het WK in Zuid-Afrika, maar lag er na de groepsfase uit.

/

In gesprek met Voetbal International geeft Rommedahl aan dat hij tijdens het WK al besloot dat hij Ajax achter zich zou laten voor Olympiakos, de club waar hij vijf dagen geleden een contract bij tekende. In totaal staat hij nu op 99 interlands, maar de magische grens van honderd zal hij dus gaan doorbreken. Rommedahl scoorde in de tweede wedstrijd tegen Kameroen. “Dat was vooral leuk voor mezelf en het team”, zegt de Deen.

“Voor mijn eigen toekomst maakte dat niet uit, ik had toen al besloten van Ajax over te stappen naar Olympiakos te gaan. Ik heb lang gewacht op Ajax en daarna zorgvuldig gekeken naar welke andere club ik zou gaan. Het WK veranderde er niet zoveel in. Anders had Manchester United wel gebeld.” Terugkijkend op het toernooi in Zuid-Afrika, dat in mineur eindigde voor de Scandinaviërs, constateert de aanvaller dat zijn land niet goed genoeg was.

“Alleen tegen Kameroen kwamen we na een 1-0 achterstand goed terug en wonnen we met 2-1. Tegen Nederland en Japan hadden we te veel spelers die niet in vorm waren, en door een paar kleuterfouten kregen we de goals tegen. Als Morten Olsen geen bondscoach was geweest, was ik allang gestopt, maar hij heeft vertrouwen in mij en ik voel me ook nog goed genoeg. Ik ben 31, maar dat zegt niets. Ik ben nog jong!”, geeft Rommedahl maandag aan.

“Ik voel me nog heel goed. In augustus spelen we in Denemarken een oefeninterland tegen Duitsland, dat wordt mijn jubileumwedstrijd. Daarna richten we ons op de EK-kwalificatie.” Denemarken is voor de kwalificatiereeks richting het EK 2012 ingedeeld in Groep H. Daarin zitten ook Portugal, Noorwegen, Cyprus en IJsland. Portugal was ook al tegenstander in de groep voor het WK 2010; in die groep remiseerden beide landen eenmaal en won Denemarken een duel.

Bezig met laden …