voetbalzone

Rommedahl verlaat Ajax definitief en tekent bij Olympiakos

Peter Nusselder14 jul 2010, 14:47
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2010, 14:47
Advertentie

Ajax neemt definitief afscheid van Dennis Rommedahl. De Deense buitenspeler heeft woensdag een contract voor twee seizoenen gesigneerd bij het Griekse Olympiakos. Dit meldt de club op haar officiële website. Rommedahl had in Amsterdam nog voor een seizoen bij kunnen tekenen, maar prefereerde een tweejarige verbintenis in Griekenland.

/

Omdat het contract van de Deen bij Ajax afliep, bleef zijn sportieve toekomst de afgelopen weken onzeker. Rommedahl kon in Amsterdam een eenjarig contract krijgen met een optie voor een tweede, maar gaf de voorkeur aan het Griekse aanbod en speelt de komende twee jaar dus voor Olympiakos.

Sören Lerby, de zaakwaarnemer van de Deen, vloog dinsdag al naar Athene om de zaken af te wikkelen. Een dag later bevestigt de club de definitieve overgang. Rommedahl kwam eerder zes seizoenen uit voor PSV en speelde in de afgelopen drie seizoenen 61 duels voor Ajax, waarin hij acht keer scoorde.

"Ik weet dat Olympiakos weer voor het kampioenschap moet gaan", vertelde de Deen aan de aanwezige pers. "Daarom ben ik hier. Ik weet dat Olympiakos de grootste club van Griekenland is. De komende twee jaar zullen we kampioen worden", kijkt Rommedahl optimistisch vooruit. "Als het niet beide seizoenen gebeurt, dan in ieder geval één keer."

Bezig met laden …