voetbalzone

Ronald de Boer maakt bij ingaan van reclameblok pijnlijk grapje over Klaassen

Jonathan van Haaster21 sep 2023, 09:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:29
Advertentie

Na afloop van de rustanalyse van de Champions League op Ziggo Sport heeft Ronald de Boer een pijnlijke opmerking gemaakt over Davy Klaassen. Presentator Bas van Veenendaal kondigde na het zien van de warmlopende middenvelder aan naar de reclame te gaan, maar ogenblikken voordat dat gebeurde was De Boer nog te horen. "Dan nemen ze het echt niet serieus!"

Tijdens de analyse had het tweetal het over het duel Braga - Napoli, waarna de reclamemuziek werd ingestart. Vlak voor de reclame daadwerkelijk begon werden er beelden ingestart van Klaassen, die zich op leek te mogen maken voor een invalbeurt. "Davy Klaassen, het zou zijn debuut zijn voor Inter!", vertelde Van Veenendaal enthousiast. "Tot zo!" De Boer haakt een seconde of twee later in. "Dan nemen ze het echt niet serieus!", lachte De Boer een seconde voordat het reclameblok daadwerkelijk werd ingestart.

De Boer kwam later in de uitzending terug op zijn opmerking. Het viel de oud-middenvelder op dat bij Inter vier reguliere basiskrachten op de bank zaten. "Ze hebben een zwaar programma. Ik heb het gevoel dat Simone Inzaghi ook die andere spelers aan het werk wilde zien en vertrouwen wilde geven. Maar op de bank zaten geweldige spelers als Darmian, Dimarco, Thuram, Frattesi... Dan weet je dat je minder bent dan normaal." Voor De Boer was het daarom een verrassing dat Klaassen mogelijk zou invallen. "Ik maakte een grapje, van: dan neem je het helemaal niet serieus. Normaal zou je de vaste waardes erin gooien als je achter staat. Ik had Klaassen graag aan het werk gezien."

Klaassen, die bij een 1-0 achterstand tegen Real Sociedad in leek te mogen vallen, zou echter helemaal geen minuten maken. Trainer Inzaghi wisselde vijf keer na de onderbreking, maar Klaassen behoorde niet tot de gelukkigen. De van Ajax overkomen nummer 10 moet zodoende nog altijd wachten op zijn eerste officiële minuten voor de Champions League-finalist van vorig seizoen.

Op Deadline Day vertrok Klaassen bij Ajax, dat hem transfervrij liet gaan maar daarbij wel een doorverkooppercentage van twintig bedong. De Oranje-international behoorde bij de selectie voor de gewonnen Serie A-wedstrijden tegen Fiorentina (4-0) en AC Milan (5-1), maar Inzaghi had hem in die wedstrijden niet nodig, net als tegen Sociedad. Zonder Klaassen hield Inter uiteindelijk een punt over aan het duel. Brais Méndez zorgde voor rust voor de 1-0, vlak voor tijd bezorgde Lautaro Martínez de Milanezen een punt.

Bezig met laden …