voetbalzone

Ronald de Boer: 'Sluit niet uit dat WK in januari wordt gespeeld'

Bart Kruyt03 dec 2010, 09:04
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2010, 09:04
Advertentie

Hoewel Nederland donderdag het WK 2018 misliep, was Ronald de Boer een tevreden man na de bekendmaking van de organisator van het WK 2022. De voormalig international van het Nederlands Elftal zette zich de afgelopen tijd in voor het WK-Bid van Qatar en was tevreden met de toewijzing van het WK. “Ja, ik heb hard gewerkt voor dat bid, omdat ik iets met dat land heb”, vertelt de ex-Ajacied vrijdag aan AD/Sportwereld.

/

Qatar zal in 2022 het WK organiseren en volgens De Boer wordt het een geweldig toernooi. “Omdat ik geloof in de mogelijkheden. En dat is geen flauwekul he, kom maar eens kijken”, adviseert de voormalig middenvelder. De Boer, die als voetballer actief was in het Arabische land, vindt het terecht dat Qatar de toewijzing heeft gekregen. “Nederland heeft geen kans gehad. Ik ga dat er niet inwrijven. Maar Qatar verdient het. Er wonen aardige mensen die van voetbal houden en zich beloond voelen.”

In de zomer kan het verschrikkelijk warm zijn in Qatar, maar volgens De Boer zijn er verschillende mogelijkheden om daar iets tegen te doen. “Tegen de hitte treffen we maatregelen. Er wordt gevoetbald in airconditioned stadions. Maar ik sluit niet uit dat het WK in januari wordt gespeeld. Dan is het zeer aangenaam.” Naast Qatar kon donderdag ook Rusland, dat de organisatie van het WK 2018 op zich mag nemen, juichen.

Bezig met laden …