voetbalzone

Ronald Koeman haalt keihard uit naar Barcelona: ‘Daar werken ze totaal niet aan’

Sam Vreeswijk07 jul 2023, 21:40
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 21:40
Advertentie

Ronald Koeman heeft hard uitgehaald naar Barcelona. De bondscoach van het Nederlands elftal ging op een persmoment in op het transferbeleid van zijn voormalig werkgever, en vindt dat Barcelona absoluut niet aan de toekomst denkt. Dat vertelde hij tijdens de presentatie van de Koeman Cup, een golftoernooi dat wordt gehouden in Barcelona.

“Noch financieel, noch voetbaltechnisch werken ze aan de toekomst”, zei Koeman onder meer. “Vooral over de leeftijden van de spelers valt te discussiëren.” Daarmee doelde hij onder meer op het aantrekken van Robert Lewandowski, die bijna 34 jaar was toen hij vorig jaar van Bayern München naar Barcelona ging, en de 32-jarige Ilkay Gündogan.

Laatstgenoemde middenvelder werd deze zomer transfervrij overgenomen van Manchester City. “Gündogan is een geweldige speler, maar ze hadden hem eerder moeten halen”, aldus Koeman. “Hij heeft niet heel lang meer als topspeler. Een 22-jarige aantrekken is beter dan een speler van 33 of 34. Je kunt niet elk seizoen twee of drie spelers van deze leeftijd vastleggen, je moet ook kijken naar de toekomst.”

Zelf was Koeman in 2020 en 2021 trainer in Barcelona. Toen handelde de club volgens hem heel anders op de transfermarkt. “Toen was er geen geld, maar ik zag dat er spelers als Pedri, Gavi en Nico (González, red.) waren. In Nederland zijn we gewend om dit soort jonge gasten een kans te geven. Ik heb de komst van spelers als Gündogan en Lewandowski nooit besproken.”

Bezig met laden …