Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman legt uit waarom Joey Veerman op de bank moet zitten

Laatste update:

Ronald Koeman heeft een duidelijke verklaring voor zijn keuzes in de opstelling van het Nederlands elftal voor het EK-duel met Frankrijk. Joey Veerman wordt vervangen door Jeremie Frimpong, maar dat heeft volgens de bondscoach niet te maken met zijn spel tegen Polen.

De oefenmeester voert één wijzing door ten opzichte van de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Frimpong komt als rechtsbuiten in het elftal in plaats van Veerman. Xavi Simons schuift op van de aanval naar de nummer 10-positie, terwijl Tijjani Reijnders op het middenveld de plek van Veerman inneemt.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het plan was er nog niet lang om zo te spelen. In eerste instantie had ik in mijn hoofd om dezelfde elf te laten staan”, vertelt Koeman voor de camera van de NOS. “Het elftal ligt dicht bij elkaar, dus we kunnen per positie ook weleens wat veranderen.”

“Met name aanvallend hebben we nu nog meer snelheid, terwijl we normaal al redelijk wat hebben. Het wisselen van Veerman heeft overigens niets met zijn optreden tegen Polen te maken.”

“Iedereen mag een keer een mindere wedstrijd spelen. Joey had natuurlijk iets meer balverlies dan we van hem gewend zijn, maar het is puur de rol ten opzichte van Antoine Griezmann. We moeten nog wel afwachten of Griezmann speelt waar wij hem verwachten.”

“Frimpong is gewend om aan de rechterkant mee te verdedigen en hij moet dan ook gewoon mee met de linksback”, vervolgt Koeman. “Hernández is heel snel, maar Frimpong misschien nog wel iets sneller. Het is ook een back die soms verdedigend een steekje laat vallen. Maar dat moet blijken.”

“Denzel zal, ook vanwege het feit dat Jeremie aan de buitenkant speelt, wat minder gaan. Dat is niet erg, omdat zij in de omschakeling ook levensgevaarlijk zijn. Daarom heb ik er niet voor gekozen om Geertruida samen met Frimpong te brengen”, aldus de bondscoach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Precies de goede opstelling. Begin weer in de kunde van akoeman te geloven

Wie gaat nu de pass geven?

21 juni 2024 om 20:39

Frimpong op Depay Bergeron?

21 juni 2024 om 20:40

Er staan inderdaad geen voetballers in die een pass kunnen geven..

21 juni 2024 om 20:40

Hoeveel gaf Veerman er dan?

21 juni 2024 om 20:43

Tegen Frankrijk komt er ruimte aangezien Frankrijk ook veel de bal zal hebben. Daarnaast is Frimpong wel een speler die graag de bal in de diepte heeft ipv in de voeten zoals Gakpo, Memphis en Xavi.

21 juni 2024 om 20:48

Veerman gaf er letterlijk 0 tegen Polen. Dus waarom vanavond wel? Overigens had Veerman van mij ook best mogen spelen hoor. Zolang Frimpong er maar in kwam. Dus of Xavi (beter op 10 dan rechts denk) of Veerman, vind beide prima. Maar helaas moest 1 van de 2 eruit. Of je moest Gakpo laten banken maar ivm zijn snelheid op de counter niet zo handig.

21 juni 2024 om 20:42

Frimpong brengen en Veerman eruit is een beetje alsof je nieuwe velgen op je banden zet maar vervolgens je volledige bandenset weg doet.

21 juni 2024 om 21:56

Niemand, het is postbode voetbal. Ik mis veerman nu al

Dit lijkt me een prima opstelling met de beschikbare spelers. Veerman had al moeite tegen Polen dus verstandig om hem eruit te halen tegen Frankrijk.

21 juni 2024 om 20:47

Wel enorm opportunistisch weer. Veerman was dit seizoen echt fenomenaal in elk opzicht. Extreem veel kansen gecreeërd en ook verdedigend zich enorm ontwikkelt. Uit alle lijsten en statistieken blijkt dat hij één van de beste, zo niet dé beste speler van PSV en dus ook de hele Eredivisie was. Ook in de CL verdienstelijk gespeeld en zelfs een keer speler van de week in dat toernooi geworden.

Tegen Polen viel hij mij ook wat tegen maar ik vind het enorm jammer dat zo een goede speler die andere zo veel beter kan laten spelen en renderen, met name onze snelle aanvallers, op basis van die wedstrijd direct wordt geslachtofferd.

21 juni 2024 om 21:05

Fenomenaal is wel overdreven hoor. Deed het prima, maar je ziet dat als het tempo omhoog gaat dat hij hopeloos ten onder gaat. Tegen dit middenveld van Frankrijk gaat hij niets klaar spelen. Dan kan je hem beter banken en mogelijk kan hij tegen oostenrijk nog een rol van betekenis spelen.

Nou, iedereen is blij, maar dan moet het ook maar eens gebeuren. De uitleg van Koeman was duidelijk, maar nu de uitvoering. Ik had Veerman nog een kans gegeven.

21 juni 2024 om 20:48

Ik had hem ook nog een kans gegeven, maar kan de uitleg ook wel billijken.

Koeman heeft ook gezien dat Veerman in een hoger tempo meer fouten maakt.

21 juni 2024 om 20:48

Haha mooi dit, het maakt helemaal niet uit wat de bondscoach zegt, wij weten wel beter

We gaan het dus met heel weinig creativiteit proberen? Juist de slimme balletjes van Veerman kunnen je onder de druk vandaan halen.

21 juni 2024 om 21:58

Precies dit, je ziet het ook, ze lopen zich continu vast, er is niemand die meteen die steekpass geeft..

Heerlijke opstelling. 2-1 Lets go boys !

Ik zal wel de enige zijn, maar ik vind de tendens rond Koemans keuzes best gek. Bij ons moet iedere goede speler erin (Frimpong, Geertruida, etc). Maar kijken we amper naar het geheel. Bij Engeland zit iedereen op Southgate te zeiken omdat hij alleen maar de beste spelers opstelt en het juist geen geheel is. Je kan het dus nooit goed doen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren