voetbalzone

Ronald Koeman onthult of bekritiseerde Memphis Depay start namens Nederlands elftal tegen Oostenrijk

Sam Vreeswijk24 jun 2024, 20:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:45
Advertentie

Memphis Depay staat dinsdag tegen Oostenrijk ‘gewoon’ in de basis bij het Nederlands elftal. Dat liet Ronald Koeman weten op de persconferentie in aanloop naar het EK-duel met Oostenrijk. De dertigjarige aanvaller kreeg de voorbije dagen flink wat kritiek vanwege zijn mindere optredens tegen Polen en Frankrijk. Toch twijfelt de bondscoach niet of hij Memphis in de basis moet laten staan.

“Ik heb een goed gevoel bij hem", aldus Koeman over Memphis. "Ik denk dat hij zeer zeker een speler is die zelfkritisch is. Hij was ook niet tevreden over zijn wedstrijd (tegen Frankrijk, red.). Hij vindt dat het ook beter moet en kan. Maar hij heeft wel een verleden met blessures, dus ik had ook niet verwacht dat hij al in z’n topvorm zou zitten voordat het toernooi begon. Maar dat het beter moet, is wel duidelijk.”

"Memphis gaat gewoon spelen. Het is voor mij niet een discussiepunt. Hij speelt, ja. Hij is ook wel een speler die uit het niets... Het is niet voor niets dat hij topscorer wordt van Nederland. Dat heb je ook altijd in je achterhoofd. Dat zijn soms moeilijke keuzes, of je laat hem staan, of je haalt hem eruit. Het is een aanspeelpunt, je hebt snelheid voorin en aansluiting vanaf het middenveld. Dan is hij ook heel erg belangrijk. Hij heeft de actie voor de goal te maken. Ik denk dat het heel lang geleden geweest is dat hij fysiek goed is zoals hij nu is. Dus er is absoluut geen reden om niet met hem te beginnen", aldus Koeman.

Joshua Zirkzee


Van Joshua Zirkzee werd maandag bekend dat hij ziek was, en niet meedeed aan de training van Oranje. Toch is hij wel meegegaan naar Berlijn: waar de rest van de selectie met de trein ging, werd Zirkzee gebracht met de auto.

“Het gaat inmiddels beter met hem", zei Koeman in gesprek met de NOS. "Gisteren (zondag, red.) was het niet goed, hij had lichte koorts en heeft ook niet getraind. Net zoals vanochtend overigens. Hij is nu in het hotel, we kijken morgen (dinsdag, red.) of hij erbij kan zijn.”

Mocht Zirkzee op tijd fit zijn voor de wedstrijd tegen Oostenrijk, dan staat hij niet in de basis. “Als hij zich goed voelt, zit hij in principe op de bank”, kondigt Koeman aan.

Over Brian Brobbey, die tijdens de voorbereiding op het EK geblesseerd raakte aan zijn hamstring, had Koeman goed nieuws: de spits van Ajax is inmiddels volledig fit.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …