voetbalzone

Ronaldinho bereid te breken met Barça voor Spelen

12 jul 2008, 20:29
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2008, 20:29
Advertentie
Ronaldinho is bereid om te breken met zijn werkgever Barcelona, om zich zo alsnog te verzekeren van deelname aan de Olympische Spelen in Peking. Het Braziliaanse O Globo rapporteert dat de gevallen ster volgende week een ontmoeting heeft gearrangeerd met de Catalaanse club, om zijn intenties voor Peking duidelijk te maken.

“Mocht Barcelona hem na zijn uitleg en argumenten niet toestaan af te reizen naar China, dan zal hij zijn contract met de club vernietigen”, schrijft de krant. Ronaldinho zou maandag vast een eerste waarschuwingsschot willen lossen door niet op de training onder de nieuwe trainer Josep Guardiola te verschijnen.

Roberto de Assis, zaakwaarnemer van de 82-voudig international, laat vooralsnog niets van zich horen rondom de nieuwste episode in de soap rondom zijn broer. De Braziliaanse voetbalbond laat via zijn website wel doorschemeren dat Dinho zich in het zuidelijk gelegen Porto Alegre bevindt, alwaar hij “zeer intensief aan het trainen is om voor Brazilië te spelen tijdens de Olympische Spelen.”

Barcelona houdt voorlopig nog voet bij stuk; het claimt dat de Olympische Spelen niet opgenomen zijn op de officiële FIFA-kalender en “dat er nog nooit gebroken is met die regels, waarmee de speler geen permissie krijgt om af te reizen.”
Bezig met laden …