voetbalzone

'Ronaldinho en Besiktas akkoord over samenwerking'

Bart Kruyt06 jan 2014, 22:08
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2014, 22:08
Advertentie

De supporters van Besiktas lijken zich nu toch echt te mogen verheugen op de komst van Ronaldinho. De belangstelling van de nummer vier van de Süper Lig voor de voormalig wereldvoetballer van het jaar was al bekend en volgens berichten uit Turkije is er maandag een akkoord bereikt. Besiktas heeft dat nieuws nog niet bevestigd op de officiële website.

/

Ronaldinho zou voor tweeënhalf jaar gaan tekenen bij de Turkse topclub en in die periode een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro opstrijken. Besiktas heeft sponsoren gevonden om dit mogelijk te maken. De vereniging hoeft geen transfersom te betalen, aangezien het contract van Ronaldinho bij Atlético Mineiro eind december afliep.

De 33-jarige Braziliaan speelde in Europa al voor Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan en keerde in januari 2011 terug naar zijn vaderland. De aanvaller speelde eerst voor Flamengo en vervolgens voor Atlético Mineiro, waarmee hij de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League) wist te winnen. Ronaldinho hoopte zich in de Série A in de kijker te spelen bij bondscoach Luiz Felipe Scolari, maar de kans dat de aanvaller het WK in eigen land mag gaan meemaken, lijkt niet groot te zijn. De dribbelaar staat nu voor een terugkeer naar Europa.

Bezig met laden …