voetbalzone

Ronaldinho in tranen: ‘Tijd bij Flamengo was beter dan tijd bij Barcelona’

Erik van Dam01 jun 2012, 20:15
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2012, 20:15
Advertentie

Ronaldinho keerde in de winter van vorig jaar terug naar Brazilië om voor Flamengo te spelen. De aanvaller werd de aanvoerder van Rubro-Negro en won de Taça Guanabara, een toernooi met alleen clubs uit Rio de Janeiro, de Campeonato Carioca, het eerste deel van het staatskampioenschap van Rio de Janeiro, en de Taça Rio, het tweede deel van die competitie. Ronaldinho vertrekt bij Flamengo echter via de achterdeur.

/

Donderdag sleepte Ronaldinho zijn werkgever voor het gerecht, omdat die hem al tijden geen salaris meer had gegeven. Vervolgens zette Flamengo de 94-voudig international op non-actief. Ronaldinho eist ruim zestien miljoen euro van de zesvoudig landskampioen en hij is vrijdag in het gelijk gesteld. “Ik wilde er met Flamengo uitkomen, maar op een bepaald moment is het genoeg. Genoeg is genoeg, niet? Ik deed daarom een beroep op mijn advocaat”, vertelde de betraande Ronaldinho vrijdag aan UOL Esporte.

“Ik kan wel zeggen dat mijn tijd bij Flamengo beter was dan mijn tijd bij Barcelona”, vervolgde de 32-jarige technicus, die tussen 2003 en 2008 in Catalonië speelde. “Ik had het nog nooit voor elkaar gekregen om zeven maanden ongeslagen te blijven, dat is gelukt in Rio. En er was de warmte van de fans, zij waren altijd fantastisch.” Helemaal over is het nog niet tussen Ronaldinho en Flamengo. De club gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter, die Dinho dus in het gelijk stelde.

Bezig met laden …