voetbalzone

Ronaldinho per direct weg bij Flamengo: 'Beter af zonder hem'

Matthijs van Laar31 mei 2012, 21:05
Laatst bijgewerkt: 31 mei 2012, 21:05
Advertentie
/

Het huwelijk tussen Ronaldinho en Flamengo is op de klippen gelopen. De sterspeler klaagde al enige tijd steen en been over de achterstallige betalingen van de Braziliaanse topclub en verscheen de afgelopen vier dagen niet op de training. De voormalig wereldvoetballer van het jaar heeft de Rubo-Negro inmiddels voor het gerecht gesleept en dat was voor clubpresident Patricia Amorim de druppel. “Niemand is groter dan de club.”

Flamengo heeft Ronaldinho per direct op non-actief gezet. “We nemen deze zaak intern buitengewoon hoog op. We hadden deze houding niet van hem verwacht. De zaak ligt nu bij onze advocaten, die de juist maatregelen zullen nemen.” Volgens vice-voorzitter Rafael De Piro is er een verschil tussen het bedrag dat Ronaldinho eist en de daadwerkelijke som geld die de speler nog van de club tegoed heeft.

“Het gaat om een absurd bedrag. Laat ons dit tot op de bodem uitzoeken en binnenkort met een inhoudelijke verklaring komen. Zoals de president al zei, is niemand groter dan Flamengo en dat blijft altijd zo. Wij wensen met spelers te werken die hier graag willen voetballen en dat is bij Ronaldinho de laatste tijd nooit het geval geweest. Hij heeft zich bijzonder onprofessioneel opgesteld. De club is beter af zonder hem”, aldus De Piro.

Bezig met laden …