voetbalzone

‘Ronaldinho scoort, geeft assists... er schijnt nog steeds een licht op hem’

Erik van Dam22 nov 2013, 22:52
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2013, 22:52
Advertentie

Juninho zou het mooi vinden, wanneer Ronaldinho besluit terug te gaan naar Paris Saint-Germain. Bij die club zette de Braziliaanse baltovenaar in 2001 zijn eerste stappen in Europa. Na twee seizoenen verkaste Dinho naar Barcelona, waar hij wereldberoemd werd en prijzen pakte. Nu bevindt hij zich in de laatste fase van zijn loopbaan en speelt hij alweer enkele jaren in zijn vaderland.

/

Ronaldinho’s contract bij Atlético Mineiro loopt op de laatste dag van 2013 af. Zelf voelt hij wel wat voor een rentree in het Parc des Princes, maar de vraag is of Paris Saint-Germain hem nog kan gebruiken tussen alle duurbetaalde sterren die er al rondlopen. Juninho, die zelf jaren in de Ligue 1 speelde bij Olympique Lyon, weet het ook niet. Wel weet hij dat de nu 33-jarige Ronaldinho absoluut topfit is.

“Ik denk dat hij er beter voorstaat dan David Beckham, toen hij vorig seizoen bij Paris Saint-Germain ging voetballen”, zegt de oud-voetballer. “Ik heb Ronaldinho gezien in de Braziliaanse competitie en de Copa Libertadores. In sommige wedstrijden zie je nog de ‘echte’ Ronaldinho. Maar ik weet niet of ze hem in Parijs kunnen gebruiken, wat ze zouden zeggen als hij hen wordt aangeboden.”

“Ze zijn immers al aardig compleet en ze doen mee om de Champions League. Het niveau uit zijn Barcelona-jaren zal Ronaldinho niet meer weten te benaderen, maar hij brengt nog wel veel goeds. Zelfs op zijn leeftijd heeft hij nog tijd om iets extra’s te bieden. Hij scoort, geeft assists en is een slimme voetballer. En boven alles kan niemand hem over de grond kloppen. Er schijnt nog steeds een licht op hem”, zegt Juninho complimenteus.

Bezig met laden …