voetbalzone

Ronaldinho vraagt aandacht met heerlijke goal, hattrick en assists

Bart Kruyt07 okt 2012, 07:50
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2012, 07:50
Advertentie

Ronaldinho is al een tijdje weg uit Europa, maar bewijst in Brazilië nog haast wekelijks dat hij nog lang niet versleten is. De voormalig wereldvoetballer van het jaar was zaterdagavond weer goud waard voor Atlético Mineiro, door drie keer te scoren tegen Figueirense (6-0). Zijn eerste doelpunt was van grote schoonheid en Ronaldinho leverde bovendien ook nog twee assists af.

/

Het werd zodoende de Dinho-show Belo Horizonte, waar Ronaldinho de score met een heerlijke treffer opende. Vraag is wel: was het een mislukte voorzet, of een gemeend schot op doel? Na een korte corner kwam Ronaldinho naar binnen en legde hij de bal in de verre hoek, buiten het bereik van keeper Ricardo. Hij moest even later opnieuw vissen, toen Rever uit een vrije trap van Ronaldinho de 2-0 binnen kopte.

Een directe vrije trap van Ronaldinho leverde de 3-0 op, waarna de aanvaller zijn hattrick compleet maakte met een benutte strafschop in de tweede helft. Hierna leverde Ronaldinho nog de assist op de 5-0 van Bernard en de voormalig sterspeler van Barcelona en AC Milan was vervolgens alleen niet betrokken bij het slotakkoord van Carlos Cesar. Atlético staat tweede in de Série A, met zes punten minder dan Fluminense. De koploper won zaterdag met 1-0 van het Botafogo van Clarence Seedorf.

Bekijk hier de 1-0 van Ronaldinho: een mislukte voorzet of een gemeend schot op doel?


Bezig met laden …